Slimjoy

Ossenhaas met Champignonsaus

OSSENHAAS MET CHAMPIGNONSAUS​

slimjoy-ossenhaas-champignonsaus

Ingrediënten

  • 150 gram ossenhaas (gesneden in vingerdikke plakken)
  • 1/2 kilo champignons
  • 1 kleine ui
  • 125ml magere melk
  • 1 dessertlepel maïszetmeel
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • zout, peper
  • 2 theelepels olijfolie

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat de champignons goed schoon zijn. Snij ze in plakjes en meng het in een kom met de citroensap.

  2. Verwarm een pan met een theelepel olijfolie op middelhoog vuur.

  3. Snij de ui in blokjes. Sauteer de blokjes in de pan. Voeg de champignons toe. Sauteer het totdat alle losgelaten vocht van de champignons verdwenen is.

  4. Meng de magere melk en maïszetmeel in een kom. Voeg het toe aan de pan met champignons. Blijf roeren tot de saus een dikke structuur krijgt. Voeg daarna de kruiden toe.

  5. Verhit een pan met een theelepel olijfolie. Bak beide zijden van de plakken ossenhaas op hoog vuur.

  6. Serveet het met de champignonsaus.